В чому користь органічної їжі для вагітних?

Кожна вагітна жінка, майбутня мама повинна приділяти значну увагу своєму харчуванню. Ні для кого не секрет, що харчування вагітної жінки сильно впливає на розвиток дитини. Дуже важливо не нехтувати правильним харчуванням, щоб майбутня дитина росла здоровою. Багато вагітних жінок люблять їсти дивні сполучення продуктів – це важлива ознака того що їжа для вагітних є дуже важливою і цьому потрібно приділити належну увагу.

Як їжа впливає на розвиток дитини?

Дуже багато наукових досліджень доказали неодноразово, що їжа майбутньої мами це один з самих основних факторів правильного розвитку дитини. Дуже важкі та страшні наслідки можуть спіткати тих, хто наважиться знехтувати здоровою їжею та правильним харчуванням під час вагітності. Це може бути і викидиш, і народження дитини з серйозними вадами та психічними розладами. Важливо також розуміти, що і перефіцит деяких елементів, що є у їжі може спричинити різні захворювання, які можуть виявитись у зрілому віці.

Яка органічна їжа корисна для вагітних?

Давайте попробуємо докладно розібратись на прикладі, що саме слід вживати в їжу майбутнім мамам.

Мясо

Майже всі люди люблять мясо. Проте мясо теж може бути шкідливим. Справа в тому, що у ньому бувають антибіотики, які не дуже добре впливають на плід. Тому всім мамам, любителям поласувати мясом, потрібно харчуватись органічним мясом.

Солодощі

Від солодкого важко відмовитись навіть на дієті. А яка у вагітних може бути дієта? Їсти приходиться мінімум за двох, а як повезе, то і за трьох чи навіть чотирьох. Проте шоколадки, цукерки, тістечка не такі корисні, як, наприклад, сухофрукти, горіхи чи органічні какао продукти.

Риба

Вагітним важливо купувати рибу у перевірених місцях та з сертифікатами якості. Вчені ствердужють, що під час вагітності слід в тиждень їсти мінімум три порції. Найкраще їсти червону рибу, сардину та тріску.

Від чого краще відмовитись вагітним?

Однозначно, краще не вживати смаженого ти копченого – що б це не було риба чи мясо. Ці продукти шкідливі навіть для не вагітних, а майбутнім мамам взагалі краще їх не вживати. Також краще не зловживати кислими продуктами – вони можуть зашкодити малюку та привести до печії і гострої болі у шлунку жінки.